headershadow

Page content

Scooter- en bromfietsverzekering

Diverse soorten bromfietsen

Met de bromfietsverzekering zijn ook andere soorten bromfietsen te verzekeren dan de gewone traditionele bromfiets, zoals een elektrische scooter (e-scooter), fiets met hulpmotor (e-bike) of een brommobiel (tweede hands of nieuw). Hierna wordt alles onder 'bromfiets' als verzamelnaam genoemd.

Wat is verzekerd?

De bromfietsverzekering dekt in elk geval de schade die u met de bromfiets aan derden kunt toebrengen. Daarbij is het mogelijk om onder andere diefstal van de bromfiets en ook schade hieraan door een aanrijding mee te verzekeren, ook als u daaraan zelf schuldig bent. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een volledige cascodekking ('all risk-verzekering').

Binnen deze verzekering zijn zaken verzekerd zoals schade ontstaan door brand, ontploffing, storm, diefstal, joyriding, botsing met loslopende dieren, schade ten gevolge van een botsing, aanrijding, omslaan, te water of van de weg geraken, etc.

Hoogte premie

De premie voor het WA-gedeelte en het cascogedeelte worden apart berekend en de hoogte van de premie is van een aantal factoren afhankelijk. wel of geen versnellingen heeft (met versnellingen is de WA-premie meestal hoger).Soms wordt bij de premievaststelling rekening gehouden met de leeftijd van de bestuurder.

Accessoires meeverzekeren

Voor een hogere premie kunnen accessoires worden meeverzekerd.

Voor meer informatie, advies, second opinion en/of een afspraak:

Contact knop_website_v2

Afspraak maken knop_website_v2