headershadow

Page content

Reisverzekering

Wat is verzekerd?

Een reisverzekering dekt schade en kosten die het gevolg (kunnen) zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis. Hiermee bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u zo nodig wordt teruggebracht naar Nederland.

Rubrieken in één pakket

Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen (rubrieken) in één pakket. Meestal kun je de volgende rubrieken onderscheiden: -  ongevallen - geneeskundige kosten - buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland - de kosten verbonden aan opsporing- en/of reddingsacties - telecommunicatiekosten, huur van vervangend vervoer - bagage waaronder ook reisdocumenten

Kortlopende en doorlopende reisverzekering

De twee meeste voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat je het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kan. De doorlopende reisverzekering is handig indien je meer dan 1x per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg valt onder de noemer vakantie.
 

Voor meer informatie, advies, second opinion en/of een afspraak:

Contact knop_website_v2

Afspraak maken knop_website_v2