headershadow

Page content

Motorverzekering

Een motorverzekering is een verzekering waarmee een motorrijder eventuele schade die hij of zij veroorzaakt aan anderen afdekt. Daarnaast kan de motorrijder ervoor kiezen om eventuele schade aan zichzelf en/of de eigen motor te verzekeren.

U heeft de keuze uit de volgende dekkingen:

WA Verzekering

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motor heeft. U bent verzekerd als u schade aan anderen veroorzaakt met uw motor en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiƫle schade als letselschade veroorzaakt aan anderen. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motor. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Met een beperkte cascoverzekering is uw motor verzekerd voor onder andere brand/diefstal, ruitschade, botsing met wild en storm- en/of bliksemschade.

Volledig cascoverzekering

Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motor. Wanneer iemand schade aan uw motor veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Eerst zal uw verzekeraar de schade aan u vergoeden. Uw verzekeraar zal dan vervolgens de schade op de dader verhalen. Op deze manier krijgt u snel en gemakkelijk uw schade vergoed. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld: uw leeftijd, kenmerken van de motor, waaronder de prijs, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en hoeveel schadevrije jaren u heeft.
Uw motorverzekering kunt u uitbreiden met een ongevallen opzittendenverzekering en/of een verhaal-/verkeersrechtsbijstandsverzekering.
 

Voor meer informatie, advies, second opinion en/of een afspraak:

Contact knop_website_v2

Afspraak maken knop_website_v2