headershadow

Page content

Autoverzekering

Bij een autoverzekering heeft u de keuze uit de volgende dekkingen:

WA Verzekering

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. U bent verzekerd als u schade aan anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig zelf. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Met een beperkte cascoverzekering is uw motorvoertuig verzekerd voor bijvoorbeeld brand, inbraak/diefstal, ruitschade en schade door een storm of bliksem. Ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier bent u verzekerd.

Volledig cascoverzekering

Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motorvoertuig. Wanneer iemand schade aan uw motorvoertuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Eerst zal uw verzekeraar de schade aan u vergoeden. Uw verzekeraar zal dan vervolgens de schade op de dader verhalen. Op deze manier krijgt u snel en gemakkelijk uw schade vergoed.

Hoogte premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld: uw leeftijd, kenmerken van het motorvoertuig (waaronder de prijs), het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, of u de auto privé of zakelijk gebruikt en hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Uitbreidingen autoverzekering

De autoverzekering kunt u desgewenst uitbreiden met een ongevalleninzittenden-, schadeinzittenden- en een verhaalsrechtsbijstandsverzekering.

Voor meer informatie, advies, second opinion en/of een afspraak:

Contact knop_website_v2

Afspraak maken knop_website_v2